Haber

Putin’den güç gösterisi! 2 ay sonra ateş topuna dönüşen köprünün üzerinden geçti.

Rusya Türkiye için stratejik değeri olan Kırım Köprüsü, Ekim ayı başında Ukrayna ordusu tarafından vurularak hasar gördü. Saldırıda üç kişi hayatını kaybetti.

PUTİN’DEN VÜCUT GÖSTERİSİ

Putin, önümüzdeki yaz aylarında tamamlanması beklenen demiryolu sınır yenileme çalışmalarının hızlandırılması talimatını vererek, çalışmaların öngörülenden daha erken tamamlanmasını sağladı. Dün köprünün açılışını yapan Putin, daha sonra araç trafiğinin yeniden başladığı köprüden geçerek tüm dünyaya güç gösterisi yaptı.

PUTİN “BU BİR TERÖR SALDIRISIDIR” DEDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım Köprüsü’ndeki patlamadan Ukrayna tarafını sorumlu tutarak, “Bu, Rusya Federasyonu’nun kritik öneme sahip sivil altyapısını yok etmeye yönelik bir terör akınıdır. Bunu düşünen, gerçekleştiren ve emrini veren Ukrayna istihbarat servisidir. .”

NE OLDU?

Rusya ile 2014 yılında yasadışı olarak ilhak edilen Kırım arasında yer alan Kerç Köprüsü’nde, akaryakıt taşıyan trenin vagonlarında yangın çıkmış, önceki gün bir TIR’da meydana gelen patlama sonucu köprü hasar görmüştü. Patlamada üç kişi öldü. Rusya Devlet Başkanı Putin, köprüde acil durumla ilgili hükümet komitesi kurulması talimatını verdi ve Kerç Boğazı’ndan geçişin, elektrik şebekesinin ve doğal gaz boru hattının korunmasına ilişkin tedbirlerin artırılmasına ilişkin kararnameye imza attı.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Mihail Podolyak, Rusya ile Kırım arasındaki köprüde meydana gelen patlamanın “başlangıç” olduğunu söyledi. 2018 yılında Putin tarafından resmi olarak açılışı yapılan ve “Kırım” olarak da bilinen köprü, Kırım ile karayolu bağlantısını sağlaması nedeniyle Rusya için stratejik bir öneme sahip.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu